Sunday, December 21, 2014

YesAllWomen....hát nem!

Miután májusban egy Elliot Rodger nevű alak megölt 6 embert Isla Vista-ban arra hivatkozva, hogy a nők mind ribancok és neki kizárólag elutasításban volt része, a Twitteren és más közösségi oldalakon megjelent a YesAllWomen nevet viselő hashtag. Több ezer nő ennek segítségével osztotta meg negatív személyes tapasztalatait és véleményeit a férfiakkal kapcsolatban. A történetek hihetőségét természetesen nem cáfolom, nincs is rá okom. A csoport feminista mozgalommá alakult, mely szokás szerint elhúzott a "minden férfi erőszaktevő" irányába, és kivívta rengeteg antifeminista nő és férfi nemtetszését. Ez idáig nem egy érdekes vagy új történet. Akkor vált érdekessé, amikor Stephanie Woodward csatlakozni próbált a mozgalomhoz.

Stephanie Woodward fogyatékkal él, kerekesszékben tölti napjait. Neki is voltak negatív tapasztalatai, melyeket szeretett volna megosztani. Arra is szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a fogyatékkal élők nagyobb veszélyben vannak, hiszen kiszolgáltatottak. Ezzel nem az volt a célja, hogy a férfiakat általánosságban szapulja, hanem, hogy megértesse azt, hogy embereknek segíteniük kellene egymást. Szomorú meglepetés érte, amikor a YesAllWomen tagja megtámadták, és azzal vádolták, hogy a fogyatékával megpróbálja elterelni a figyelmet a "valódi problémáról". Woodward nincs egyedül. Sok fogyatékkal élő nőt kitaszítanak a feministák. Felszólalt többek között egy nő, akinek a társa segítségére van szüksége ahhoz, hogy mozogjon. Mivel az említett társ férfi, a feministák nem engedték be a csoportjukba a nőt, mivel a találkozókon nem vehet részt férfi. Ezek szerint a feministák saját nemüket is diszkriminálják. A fogyatékkal élő nő már nem nő?



Jogos a kérdés, hogy miért írok erről egy antifeminista blogon? Hiszen Stephanie maga is feminista, aki a fogyatékkal élő nőkért küzd. A legegyszerűbb válasz az, hogy Woodward története gyönyörűen bemutatja a feminizmus elvetemült arcát, mely teljesen eltorzult az önzőség és paranoia oltárán. Elnémítják saját nemüknek azon tagjait, akiknek más céljaik is vannak, mert attól félnek, hogy ebben az esetben az ő hangjuk háttérbe kerül. Gratulálok. Bármibe lefogadom, hogy egy antifeminista vagy humanista csoport azonnal segítséget nyújtana ezeknek a nőknek.

5 comments:

  1. Indiszkrét kérdés lesz, ha valamelyest nem lennénk egymás kommentjeihez szokva, gonoszkodásnak vélhetnéd, ellenben húsba vág:

    Hány barátnőd maradt még, mióta viszed a blogot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Itt nem tudnak magyarul. A régi barátnők közül van akinek tetszik, van aki csendben marad, és van aki nem olvassa :)

      Delete
  2. Az is egyfajta szelekció, ha barátok csatlakoznak le Zsófiról, miután beleolvastak a blogba. :) Ilyenkor mondják: nem kár érte.

    ReplyDelete