Saturday, November 15, 2014

MGTOW



Ezzel a kifejezéssel csupán néhány hete találkoztam. Utánanéztem.... megdöbbentem.... elszomorodtam... és örültem.

Az MGTOW egy férfijogi mozgalom. Magyarra lefordítva annyit tesz: Férfiak, akik a maguk útját járják. A radikális feministák előszeretettel vagdalkoznak azzal, hogy ez a mozgalom nőgyűlöletre sarkallja a férfiakat. Fenét... ez a mozgalom egy elegáns, és teljesen érthető reakció a radikális feministák mozgalmára. Ezek a férfiak tudatosan választják ezt az életmódot. Ezek a férfiak joggal belefáradtak abba, hogy rengeteg nő: 1) őket hibáztatja mindenért; 2) az anyagi javakra ugrik...és kizárólag arra; 3) valahol az úton elvesztette saját nőiességét; 4) szelektíven értelmezi az egyenlőséget (néha egyenlő...aztán meg nem); 5) szétalázta a férfiakat ok nélkül. A MGTOW életmódot követő férfiak tulajdonképpen megértik, hogy nincs szükségük ezekre a nőkre. Saját értékrendet állítanak fel, és önállóak. Utat találtak...nő nélkül.

Nyilván ez sokak számára felháborító. Hát nem minden nő ilyen! Valóban nem...ahogy nem minden férfi választja ezt az életmódot. Ez egy adok-kapok harc eredménye. Jogos eredménye. Persze ez megint csak azt jelenti, hogy a két nem távolodik egymástól. Szomorú, mégis meg tudom érteni ezeket a férfiakat. Felmerülhet az a kérdés is, hogy a férfiak milyen jogon dobják így a nőt a szemétbe? Kedves hölgyek, ti milyen jogon tettétek ugyanezt a férfiakkal a nagy egyenjogúsági háborúk során?

Akinek nem inge, ne vegye magára. Csak szólok.


19 comments:

  1. Errol a baromsagrol az a velemenyem, hogy kisfiuk jatekszere akik nem talalnak maguknak egy not. szanalmas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ennyi idősen aztán sokat tudsz az életről...

      Delete
    2. Várj...azt gondolod, hogy 95-ben született vagy hogy 95 éves? :D (csak viccelek) Véleménye lehet annak is, aki nem tapasztalt, de szerintem ez pont egy olyan téma, aminek rendesen utána kell járni, mielőtt lebaromságozzuk.

      Delete
    3. Hááááát... Inkább az előbbi. Az IQ-ja biztos nem lehet, az maximum a fele. Ráadásul egyértelműen nem egy csúcsminőségű buxa, mert a jobbak ebben a korban vígan pörögnek a faszpörgettyűn és szarnak a férfijogi mozgalmakra. A shaming language terén is nagyon kezdő, például figyeld meg, most jönne nála a "kicsi a pöcsöd" majd a "biztos buzi vagy", de most meg van lőve mert ez után égő lenne ezekkel előhozakodni.

      Delete
    4. Igen, a shaming language rendszeres a hasonló témákat feszegető blogok női kommentelői körében. Egy másik blogon volt egy eleinte nagyon érettnek, kedvesnek tűnő nő. Aztán felhúzta magát valamin, és a következő válasz a "kicsi a pöcsöd" volt :D Nem kell olvasni, kommentelni, ilyen egyszerű...vagy ha igen, akkor ne ezt a stílust kövessük. Szerintem.

      Delete
  2. Azt hiszem olvass még egy kicsit a témában, mert nem jól látod a helyzetet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. én viszont köszönöm neked a korrekt leírást! egyébként sokat lehet tanulni a mgtow-ból, csak nem kell mindent komolyan venni. pl amikor a kelleténél jobban rápörögnek a nőgyűlöletre, na azt nem szeretem. de sok igazság is van benne. a legjobb lenne egyébként, ha nem lenne szükség rá. Trump győzelmével ez lehet részben meg is fog valósulni, kicsit háttérbe szorul az extrém feminizmus, talán kicsit normálisabban közelednek egymáshoz az emberek. ja és ettől még nem leszek die hard Trump fan csak zárójelben. Ja Puzsér hozott ide

      Delete
  3. @rekababa95

    https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&q=what+to+do+with+your+opinion

    ReplyDelete
  4. Nem férfijogi mozgalom, semmi köze a férfijoghoz. Elegánsnak meg végképp nem nevezném azokat az embereket, akik arra buzdítanak másokat, hogyan alázzák és verjék meg a társukat. Nem vagyok feminista. Ahogy antifeminista sem. Mindkét mozgalmat óriási baromságnak tartom. De hogy az mgtow és az antifeminizmus helyes válasz lenne, arról erős kételyeim vannak. Pláne az előbbiről.
    Olyan ellentétek vannak az antifeminizmuson belül, hogy néha legurulok a székről a nevetéstől.

    ReplyDelete
  5. Most erre mit mondjak? Persze, hogy ezt választják, hiszen minden nő kurva. Te is az vagy. Az anyjuk is az. Mindegyik. Nincs kivétel.

    Másrészt, rekababa95-nak igaza van. Ha férfiként nem tudsz felmutatni egy normális kapcsolatot, családot, gyerekeket, akkor megbuktál a hagyományos férfiszerepeidben, megbuktál, mint férfi, nem vagy a társadalom hasznos tagja. Hogy ezért csak a nőket okolod, az a te saját szegénységi bizonyítványod.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Ha férfiként nem tudsz felmutatni egy normális kapcsolatot, családot, gyerekeket, akkor megbuktál a hagyományos férfiszerepeidben,"

      Az MGTOW tagjai/követői/hívei pont azt mondják, hogy ők bizony újraértelmezik a hagyományos férfiszerepeket, mert azok már nem járnak elismeréssel, megbecsüléssel, tisztelettel. Sem a nőktől, sem a társadalomtól úgy en bloc nem kapnak vissza szinte semmit. Szóval kitalálták a saját szabályaikat, amiket pont azért rohadt nehéz belőni, mert minden embernél más és más... így aztán számon kérni sem lehet rajtuk. Azt mondják, hogy ez a saját életük, azt csinálnak vele amit akarnak, és a modern feminista-beütésű társadalom/nők nem érdemlik meg, hogy ők, a férfiak, aktívan részt vegyenek ebben az egészben...
      Szóval nem érdekli őket, hogy "megbuknak" a hagyományos szerepekben, mert magasról tesznek a hagyományos szerepekre... és mindenki más véleményére is.
      Amúgy vannak különböző szintjei. Vannak férfiak, akik csak a komoly kapcsolatokból nem kérnek, vannak, akik az alkalmiakból sem, vannak, akiket egyáltalán nem érdekelnek a nők, mint társak bármiben, és inkább kurváznak a biológiai szükségleteik kielégítésére (ezért is utálják a nők a prostituáltakat, mert konkurenciát jelentenek). És van olyan szintje is az MGTOWnek, ahol a férfi a társadalomra, gazdaságra, tudományra, egyszóval mindenre sz@rik.

      Delete
    2. Like :) Az MGTOW jogos válasz a radikális feminizmus hülyeségeire, de amíg a radikális feministák önmaguknak is hazudnak, addig az MGTOW tagjai teljesen komolyan gondolják amit tesznek...és meg tudom érteni őket.

      Delete
  6. A MGTOW elveiben semmi olyasmi nem szerepel, ami arra buzdít, hogy bárkit bántalmazz. Nyilván szövegértési problémáid vannak. Nem hayalilo vagy véletlenül az Indexről? Csak találgatok....
    Ez a kurvázás már elsőre is unalmas volt, másodjára pláne...

    ReplyDelete
  7. Azt hittem a férfihangon megszoktad. Vagy ez csak ott menő? Tőlük biztos bóknak számít. :)

    ReplyDelete
  8. http://mattforney.com/beat-girlfriend-wife-get-away/

    ez magyarra is le van fordítva pistikénél. de ugye ja, nem nőgyűlölő. ahogy a férfihang sem. :) remélem kifogsz egy ilyet te is. :) aztán majd beszélgetünk, milyen csodásak a "férfijogok" te kurva.

    ReplyDelete
  9. A Férfihangon általában kulturáltan társalgunk, ha Te ezt nem vágod, az a Te bajod. Az, hogy nem érted a Huffnágel Magazin lényegét, szintén a Te bajod :D Nem tudsz a sorok között olvasni, nem ismered a hátteret...amúgy meg jó reménykedést. Mert beszélgetni nem fogunk. Annyi véleményt írsz, amennyit akarsz, nyugodtan nyomjad a hülyeségeket, de nem fogok a Te szintedre süllyedni, bocs.

    ReplyDelete
  10. Na jó, azért mégis adok egy tanácsot, mert jó kedvem van. Vedd elő a kis szótáradat, és tanulmányozd az alábbi szavakat: fricska, görbe tükör, szarkazmus. Jó szórakozást!

    ReplyDelete
  11. Huffnágel bemutatja a szélsőséges feministák pontos mását, csak ellenkező előjellel. Csak annyira nőgyűlölő, amennyire férfigyűlölők a feministák. De nagy különbség, hogy a feministák komolyan gondolják, míg Huffnágel tükröt tart nekik.

    ReplyDelete