Wednesday, November 19, 2014

A férfinap az Interneten

Leszámítva az előző bejegyzésben említett két magyar oldalt, sajnos a férfiak ünneplése nem igazán jelent meg az Internet bugyraiban. Az Index 2 betett egy tavalyi (!) cikket. Néhány "nőies" blog gúnyosan, és meglehetősen ízléstelen módon emlékezett meg a mai napról. Külföldi oldalakon felbukkant néhány cikk, azokat jó volt olvasni.

A gúnyt nem értem. Ha nem akarjuk ünnepelni a férfiakat, akkor ne tegyük...de mire jó az otrombaság és kifigurázás? Kíváncsi vagok, hogy ezek a bloggerinák (meg a nők általánosságban) hogyan reagálnának, ha ezt visszakapnák jövő márciusban? Hatalmas felháborodás és hiszti követné.
Tudom, kiragadtam néhány példát, biztosan van sok olyan hölgy, akinek nem kenyere az ilyen jellegű gúnyos "ünneplés". Mégis, amikor hasonló jelenségeket tapasztalok különböző témákban, újra felmerül a kérdés: Hol itt az egyenlőség??? Kérem szépen az Internetről beszélünk....ami behálózza a világot, és ami szinte mindennapi mentális táplálékot (vagy ürüléket) biztosít. Ha az Interneten ennyire nyilvánvaló, hogy a nők egyenlőbbek a férfiaknál, akkor ezt a valóságban miért nem akarjuk látni? Remélem tévedek....túlzok....és rossz a szemem is.

Akinek nem inge....

4 comments:

  1. Ne keseredj el, sajnos ma még nem sokan látják ezt, majd felnyílik a szemük!

    ReplyDelete
  2. Fenti hozzászóló: Panni.Arany

    ReplyDelete
  3. Nem igazán vagyok oda a különböző kiragadott ünnepeljükmaezeketésazokat-napokért, ám ha van nőnap, a férfinapnak is van létjogosultsága... anélkül, hogy megrögzött nőellenes vagy férfivédő lennék. Harmóniában fel sem merül az, hogy van-e egyenlőség a nemek között. Nem merül fel, mert pont ez a lényege: anélkül létezik az egyenlőség, hogy ki lenne mondva, szájba lenne rágva. Nem ez lenne a szép a világunkban? Jó lenne... egyszer. :-)

    ReplyDelete