Saturday, November 29, 2014

A radikális feminista érvelés

Az eredeti cikket Abszolút Igazság tette fel az Index Feminista topikjába, ezúton is köszönöm. Nem mindegyik témával fogok foglalkozni, és a magyarázatom nem minden esetben lesz szimplán fordítás, de úgy gondoltam, hogy meg kell osztanom a forrást. A radikális feministák igen változatosan és furcsán próbálnak érvelni, kiváltképp amikor sarokba szorítják őket. Íme néhány gyöngyszem:

*Kicsi a szerszámod
És igen óvatosan fogalmaztam. Ha egy radikális feminista nem tud érdemleges választ adni egy férfi számára, akkor nagyon gyakori az érvelésnek eme teljesen ostoba formája (láttam nagyon sokszor blogok vagy cikkek kommentjei között). No....a hímtag mérete mióta függ össze bármilyen véleménnyel vagy hitvilággal? Ja, hogy kompenzáció....a kis hímtaggal rendelkező urak utálják a nőket, mert frusztráltak. Csak azt nem értem, hogy ezt az "érvelési" módot miért pont akkor említik a radikálisak, amikor nem képesek értelmesen vitázni.

*Azért gondolkodsz így mert már régen nem voltál jó nővel
Szintén zenész, ugyanez a kategória. Kár, hogy erre semmilyen bizonyíték sincs, és teljesen irreleváns. Teljesen mindegy, hogy egy férfinek volt-e a közelmúltban szexuális kapcsolata, az nem fogja befolyásolni, hogy nem ért egyet a dühödt feministák ideológiáival.

*A nők rengeteg időt szánnak gyereknevelésre és házimunkára, ezért nem tudnak feltalálni vagy felfedezni jelentős dolgokat
Igen, miközben a férfi fát vágott, gondozta a farmot, vagy vakulásig dolgozott. Évtizedek óta nyitva vannak az egyetemek kapui a nők számára a nyugati világban. Évtizedek óta van rengeteg olyan férfi, aki besegít a háztartásba vagy akár otthon marad a gyerekkel. A nők nagy része mégsem akar agysebész lenni (tisztelet a kivételnek). Nem azért mert butábbak, hanem mert más érdekli őket. Ez lehet, hogy szterotípizálás, de attól még igaz. Sok nőt jobban érdekel a jog, a pszichológia, a tanítás...és nincs ezzel semmi baj, ezek ugyanolyan fontos ágazatok. Nem kell súlyos következményeket levonni.

* Nem hiszem el, hogy mennyire nem veszel tudomást bizonyos dolgokról
Az angol ignorant szó és a magyar jelentése sokszor tévesen jelenik meg. Az ignorant nem azt jelenti, hogy nem érdekel, hanem, hogy nincs tudomásom/nem veszek tudomást róla. Ugyanakkor a feminista dogmák mind ismertek...a lényeg nem az, hogy nem veszünk tudomást róla, hanem, hogy nem hiszünk bennük.

*Éretlen vagy ahhoz, hogy egy független nővel létesíts kapcsolatot
Persze vannak éretlen férfiak. Ám jellemző, hogy a nő viselkedik éretlenül, főleg, ha a férfi valami hatalmas hibát követ el. Rendkívül érett viselkedés ordítozni, amiért a férfi felhajtva hagyta a wc deszkát. Az is érett viselkedésre vall, amikor kidobáljuk a férfi ruháit a kertbe, amiért előzőleg szana-szét hagyta a koszos zokniait. Jó példa az is, amikor a kedves hölgy csúf szavakkal illeti a férfit, amiért neki kell szaladgálni le-föl a szennyessel....kérni nem lehet, igaz?




Ezek természetesen erős, és durva példák....és akinek nem inge.... :)

2 comments:

  1. Továbbá lásd még:
    http://www.ferfihang.hu/2012/08/18/mokuskerekek-es-zsakutcak/

    ReplyDelete